Arkitekttjenester – hvordan velge arkitekt?

Velg riktig arkitekt for å oppnå best mulig resultat.

Når man skal bygge drømmehuset eller andre bygg kan det lønne seg å bruke god tid på å finne riktig arkitekt slik at man ender opp med et ønskelig resultat.

Dette kan du lese mer om i denne artikkelen:
– Hvordan velge riktig arkitekt?
– Hva tilbyr en arkitekt?
– Hva er en løsningsorientert arkitekt?
– Hva kjennetegner en god arkitekt?
– Hva er riktig pris for en arkitekt?

Hva er riktig pris for en arkitekt?
Pris er som regel veldig viktig når man skal bygge et hus. De fleste ønsker lavest mulig pris, og best mulig resultat. Dette skal gå an å kombinere om man bruker litt tid i forkant på å finne riktig arkitekt. Det kan være en stor fordel om arkitekten tilbyr fastpris, slik at man har noe fast å forholde seg til. Når dette er i boks, kan man begynne å sammenligne med konkurrenter for å finne frem til best mulig fastpris. Det vil også være en stor fordel om arkitekten leverer flere tjenester som byggesøknad og byggprosjektering. En skreddersydd pakke kan hjelpe på både pris og effektivitet.

Hva skal man se etter i en arkitekt?
Rutine og erfaring er noe som henger høyt i de fleste yrker. Dette gjelder også arkitekt-yrket. Det kan være en fordel å finne en arkitekt som har gode prosjekter å vise til, samt fornøyde kunder. Tilbakemeldinger fra kunder på sosiale medier kan være verdt å sjekke ut. Samarbeidsvillighet er noe man også burde legge vekt på når man skal finne arkitekt. Test gjerne samarbeidsvilligheten så tidlig som mulig. Det kan være lurt å ha en avtale på hvordan man skal samarbeide underveis, og dette kan gi et bilde på hvor ryddig arkitekten jobber.

Hva kjennetegner en løsningsorientert arkitekt?
For å jobbe som arkitekt burde man i utgangspunktet være en kreativ sjel, samt være løsningsorientert på mange områder, men som i alle yrker finnes det arkitekter som vil gjøre ting på sin egen måte. Hvis man har egne tanker om hvordan et sluttprodukt skal se ut, kan det være lurt å finne en arkitekt som er villig til å samarbeide underveis i tegningen. En løsningsorientert arkitekt finner som regel en løsning begge er fornøyd med, og lytter til kunden sine ønsker.

Benytt deg av oss i Arkicon for mange fordeler på din vei mot drømmehuset. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale eller gratis befaring.